Select Page

Security Update – WordPress 4.9.2 is beschikbaar!

Security Update – WordPress 4.9.2 is beschikbaar!
Advertentie

 

Vandaag, 17 januari 2018, is WordPress 4.9.2 gereleased. Dit is een security update. Het is belangrijk dat je deze zo snel mogelijk uitvoert.

Wat is er nieuw?

Versie 4.9.2 is een zogenaamde ‘security and maintenance release’. Los van een aantal kleine bugs die opgelost zijn, is er een lek gerepareerd in de bestanden die de ondersteuning voor (herinnert u zich deze nog, nog, nog…) Flash regelt. Deze bestanden zijn uit WordPress verwijderd, omdat Flash eigenlijk nergens meer wordt gebruikt.

Moet je meteen updaten?

updraftplusJa, het is belangrijk dat je snel je WordPress-update uitvoert. In veel gevallen doet WordPress dit al zelf, maar als je dit uit hebt staan, moet je nu in actie komen.

Update wel met beleid. WordPress doet er veel aan om te voorkomen dat sites niet meer werken na een update (zogenaamde Backwards Compatability), maar omdat er zoveel is gewijzigd kan het toch zijn dat je website onverwacht gedrag vertoont na een update.

Maak daarom een backup van je gehele website voordat je de update uitvoert. Goede plugins voor backups, waaronder mijn favoriet UpdraftPlus, bieden mogelijkheden om eenvoudig en snel een backup terug te zetten als de update misgaat.

Een andere optie: besteed de beveiliging en onderhoud van je website uit

Heb je nou helemaal geen tijd om het onderhoud van je website uit te voeren? En heb je bovendien ook geen zin in al dat gedoe?

Voor nog geen € 0,68 per dag kun je dit ook uitbesteden aan een dienst als WordPress Super Service. Dan wordt alles voor je geregeld:

  • de updates worden uitgevoerd,
  • er wordt gezorgd voor goede backups,
  • je website wordt regelmatig geoptimaliseerd,
  • er wordt 24 uur per dag gecontroleerd of je website netjes online is,
  • regelmatig wordt je website gescand op malware, virussen en kwetsbaarheden.

Maandelijks krijg je hier een rapport van, zodat je weet wat er op je website is gebeurd.

Kortom: nooit meer WordPress Stress!

 

 

Over de schrijver

Rick Heijster

Ik ben de vaste schrijver van Goed Bezig met WordPress en de eigenaar van RAM ICT Services en WordPress Super Service. Ik heb jarenlange ervaring met WordPress. Heb je een vraag of WordPress-probleem? Neem dan zeker even contact met me op. Ik kan je ongetwijfeld helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *