Selecteer pagina

Elementor Page Builder – Maakt het de hype waar?

Elementor Page Builder – Maakt het de hype waar?
Advertentie

Niet zo lang geleden schreef ik over De 5 beste Page Builders voor WordPress. Een page builder is een tool waarmee je een website kan opbouwen door componenten op de door jouw gewenste plek te slepen.

Er is een populaire page builder waar ik nog niet over schreef: Elementor.

Wat is Elementor?

Vanaf $ 49,- p/jaar. Gratis versie beschikbaar

Elementor is een page builder, ontwikkeld door Pojo. Met deze page builder kun je live pagina’s bouwen. Dat wil zeggen dat je niet in een schema blokken neerzet, maar dat je meteen ziet wat je doet. Divi en Beaver Builder kunnen dit bijvoorbeeld ook.

Hoe werkt Elementor?

Plugin installeren, activeren en instellen

Allereerst moet je, uiteraard, de plugin Elementor installeren. Je kunt de gratis versie rechtstreeks uit de WordPress Plugin Directory downloaden. Wanneer je de plugin hebt geactiveerd, kun je via de plugin instellingen aangeven voor welk type pagina’s je Elementor wilt kunnen gebruiken.

Elementor - selecteer types

Op dit soort pagina’s verschijnt nu een knop “Bewerk met Elementor”.

Secties, kolommen en elementen

Je pagina is opgebouwd uit secties. Je secties zijn opgebouwd uit kolommen. Op die manier creëer je de structuur van je website.

In de kolommen die je gemaakt hebt, kun je vervolgens elementen slepen. Elementor biedt een heel aantal verschillende soorten elementen.

Demonstratie

Ik kan me voorstellen dat het bovenstaande vrij abstract klinkt, zeker als je nog nooit met een page builder hebt gewerkt. Ik heb daarom een korte video opgenomen waarin ik een nieuwe pagina maak, zodat je precies ziet hoe het in de praktijk gaat.

Deze video wordt niet versneld afgespeeld. Het ging daadwerkelijk zo snel.

In deze video voer ik een paar acties uit:

 • Ik voeg een sectie toe over de volle breedte (1 kolom), waar ik een afbeelding in zet.
 • Daarna maak een een sectie met twee kolommen.
 • Links plaats ik Social Media knoppen en rechts plaats ik een klantenreview.
 • Daarna pas ik de kleur en grootte van de letters aan in de klantenreview.

 

Templates

 

Elementor levert je een uitgebreide bibliotheek met templates. Op die manier kun je snel een vooraf ontworpen ontwerp toevoegen aan je website. De meegeleverde ontwerpen zien er professioneel uit. Uiteraard moet je het geheel nog wel aanpassen aan jouw stijl en inhoud.

Je kunt ook je eigen ontwerpen toevoegen aan de bibliotheek, zodat je goed gelukte pagina’s eenvoudig kunt hergebruiken.

Elementor - Templates

Gratis en betaalde versie

Elementor biedt ook een ‘Pro’ versie aan. Deze versie geeft je meer opties, zoals een mogelijkheid om formulieren te ontwerpen, WooCommerce elementen voor webshops en meer templates. In hoofdlijnen komt het erop neer dat je voor een website waarmee je geld wilt verdienen, de Pro versie nodig zou kunnen hebben. Voor hobbyprojecten en kleinere websites kun je met de gratis versie perfect vooruit.

Op de website van Elementor staat een uitgebreid overzicht van de extra’s in de Pro versie.

Conclusie

Elementor is een erg mooie page builder en nestelt zich wat mij betreft in de top, naast Divi en Beaver Builder. Het grote voordeel van Elementor is natuurlijk dat er een gratis versie is, waarmee je al erg goed uit voeten kunt.

 • Gratis versie met uitgebreide mogelijkheden
 • Automatisch geschikt voor mobiele apparaten
 • Meer dan 30 meegeleverde templates
 • De Pro versie is ook geschikt voor WooCommerce
 • Uitgebreide documentatie
 • Veel verschillende modules beschikbaar
 • De Pro versie is met $ 49,- p/jaar voor 1 website niet heel erg duur, maar als je meer websites hebt, stijgt de prijs snel. Voor $ 199,- p/jaar mag je Elementor Pro op een onbeperkt aantal websites gebruiken.

Beeldrechten: 123RF.

Over de schrijver

Rick Heijster

Ik ben de vaste schrijver van Goed Bezig met WordPress en de eigenaar van RAM ICT Services en WordPress Super Service.  Ik heb jarenlange ervaring met WordPress. Heb je een vraag of WordPress-probleem? Neem dan zeker even contact met me op. Ik kan je ongetwijfeld helpen!

9 reacties

 1. Dennis Schmets

  Hey, Ik ben nu een week met Elementor Pro bezig en heb het WordPress thema Generatepress hiervoor gebruikt, ben zelf nog geen minpunten tegengekomen. Hebben jullie wel echte minpunten gezien of gaat dit het toch echt de nieuwe pagebuilder worden?

  Antwoord
  • Rick Heijster

   Hoi Dennis,

   Elementor is een goed product. Mijn persoonlijke favoriet is Divi, maar dat is denk ik meer een kwestie van voorkeur dan van kwaliteit.

   Antwoord
 2. Ronald

  Schuiven van elementen levert bij mij veel problemen op. Er lijkt niet echt een handvat om de elementen aan vast te pakken.

  Antwoord
  • sam

   Is heel makkelijk, bovenaan de zeg maar sectieknop je muis ingedrukt houden en verschuiven, piece of cake!!

   Antwoord
 3. Jasmijn

  Hi Rick, ik werk met het thema GP Pro en heb een aantal templates gemaakt met Elementor. Kom er alleen nog niet helemaal achter hoe ik deze nu daadwerkelijk live kan zetten op mijn website? Ik zie waarschijnlijk iets totaal over het hoofd.. Kun jij me helpen?

  Antwoord
 4. Kishoor

  Beste Rick,

  Kun je ook zonder een thema een website met Elementor bouwen?

  Antwoord
 5. Tim

  Goed artikel.

  Ik heb al verschillende page builders gebruikt maar Elementor is tot op heden de beste.

  Wat is mis is de optie om zelf rechten toe te voegen zodat een gebruiker veel vrijheid heeft maar ook weer niet teveel. De standaard rechten zijn hier niet altijd toereikend genoeg voor.

  Antwoord

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *