Selecteer pagina

De 8 beste Social Media plugins voor WordPress

De 8 beste Social Media plugins voor WordPress
Advertentie

Er is geen betere reclame dan mond-tot-mondreclame en tegenwoordig gaat dat vaak via Social Media. Het is dus echt belangrijk dat je het zo eenvoudig mogelijk maakt voor je bezoekers om je berichten te delen. Daarvoor gebruik je Social Media Plugins.

In de WordPress Plugin Directory staan erg veel ‘social sharing plugins’. Welke moet je nu kiezen? In deze blog laat ik je een paar van de beste zien. Behalve mijn eigen ervaring heb ik ook gekeken naar het aantal huidige gebruikers en de reviews voor de plugin.

Monarch Social Sharing Plugin

Monarch van ElegantThemes is de Social Media Plugin die ik zelf voor dit blog gebruik. Deze plugin geeft je veel opties om de buttons te tonen die jij wilt, op de plaatsen die jij wilt. Je kunt ervoor kiezen om het aantal shares, likes, tweets en followers pas te tonen vanaf een bepaald aantal.

Monarch - Social Media Plugin

Je kunt de buttons tonen op 5 verschillende plaatsen: als zijbalk links, boven en onder de inhoud op je pagina’s en blogs, op afbeeldingen, als bericht wat in een hoek van je scherm tevoorschijn komt, of als popup. Voor de popup kun je ook veel instellingen doen, bijvoorbeeld dat na 10 seconden moeten worden getoond, als een bezoeker een tijdje inactief is, of als iemand een reactie achterlaat.

Monarch is helaas niet gratis. Het is onderdeel van het Developer pakket van Elegant Themes, voor $ 89 per jaar. Je krijgt dan ook toegang tot alle themes en alle andere plugins van ElegantThemes.

Bekijk Monarch Bekijk een Demo

 

Easy Social Share Buttons for WordPress

Easy Social Share

Easy Social Share Buttons is een van de beste verkochte plugin in de categorie “Social Media” op Codecanyon.

De plugin kost $ 19. Voor dit bedrag krijg je een pakket met erg veel mogelijkheden en ondersteuning voor meer dan 20 sociale netwerken.

Er zijn veel verschillende instellingen, zonder dat het onoverzichtelijk word. Je hebt de keuze uit 12 sets icoontjes, 48 verschillende tempates, 22 verschillende posities voor je buttons, 9 verschillende stijlen voor de tellers, een shortcode generator, en nog veel meer.

easy-social-share-buttons

De vele opties zijn misschien in eerste instantie overweldigend, maar gelukkig krijg je een handige wizard die je helpt de buttons op je pagina te zetten.

Bekijk Easy Social Share Bekijk een Demo

 

Social Media Feather

Social Media Feather

Social Media Feather is een plugin die zich onderscheidt doordat hij, de naam zegt het al, vederlicht is. Verwacht dan ook niet teveel extra features, zoals counters, popups, etc.

Je krijgt simpelweg de mogelijkheid om op verschillende plaatsen buttons te plaatsen, zonder dat het je pagina merkbaar vertraagd.

Bekijk Social Media Feather

 

Social Media Share Buttons | MashShare

mashshare-header

MashShare komt voort uit de grote Amerikaanse Blog Mashable. De buttons zijn stijlvol en zie je echt niet over het hoofd.

De gratis versie biedt knoppen voor Facebook en Twitter. Als je meer verschillende knoppen wilt, bijvoorbeeld voor Google+ of LinkedIn, kun je dit aantal uitbreiden met een betaalde versie.

mashshare

Je kunt het aantal deelacties en views weergeven. De balk met knoppen kun je boven en/of onder je berichten plaatsen.

MashShare onderscheidt zich door de mogelijkheid om ook een inschrijfformulier toe te voegen. Je kunt van dit formulier aanpassen met de WordPress editor of je kunt direct verwijzen naar een andere pagina.

MashShare biedt 12 premium addons die extra functionaliteiten toevoegen, zoals 17 extra netwerken, analytics en een Facebook Like Bar. De plugins zijn ook beschikbaar in verschillende pakketten met korting.

Bekijk MashShare Bekijk een Demo

 

AddToAny Share Buttons

addtoany-header

AddToAny is een van de oudste Social Media Plugins.

De plugin biedt heel veel mogelijkheden voor aanpassingen. Misschien een beetje te veel. Daarnaast heb je de mogelijkheid om meer dan 100 sharing buttons toe te voegen (die je natuurlijk niet nodig hebt).

Ik vind persoonlijk dat het uiterlijk van AddToAny een beetje gedateerd is. Een pluspunt van deze plugin is dat je de deelacties kunt bijhouden met Google Analytics.

Bekijk AddToAny Share Buttons Bekijk een Demo

Simple Social Icons

simple-social-icons-header

Simple Social Icons is een plugin van StudioPress, bekend van het Genesis Framework.

Deze plugin biedt je één functionaliteit en doet dat goed: de mogelijkheid om Social Media icoontjes in een widget te zetten, voor bijvoorbeeld de zijbalk.

Bekijk Simple Social Icons

 

AccessPress Social Share

accesspress-header

AccessPress Social Share is  een gratis plugin en heeft meer dan 60.000 actieve installaties.

Met deze plugin kun je knoppen zetten boven en onder je content en ook op een ‘zwevende balk’ aan de linkerkant van je scherm. Op mobiele apparaten verschijnen de buttons op een mobielvriendelijke manier.

Met deze gratis versie krijg je 5 verschillende knoppen en 6 sociale netwerken. Wil je meer? Dan kun je een upgrade naar de Pro versie kopen.

Bekijk AccessPress Social Share Bekijk een Demo

 

Share Buttons by AddThis

addthis-header

AddThis is een populaire plugin met veel mogelijkheden. Om deze plugin te gebruiken, moet je je registreren op de website van AddThis.

De plugin biedt tien verschillende posities voor de Social Media buttons. Vijf van deze zijn gratis te gebruiken, voor de andere vijf moet je upgrade naar het Pro-plan. De kosten hiervoor zijn $ 13 per maand of $ 120 per jaar. Je krijgt dan ook toegang tot enkele andere plugins van AddThis.

De configuratie van de plugin vind grotendeels plaats op de website van AddThis. Wijzigingen zullen dan automatisch doorgevoerd worden op de website.

Ik vind de mogelijkheden van AddThis interessant. De betaalde versie vind ik duur, vergeleken met andere betaalde oplossingen.

Bekijk AddThis

 

Shareaholic

shareaholic-header

Als je goed geteld hebt, zul je hebben gezien dat dit plugin nummer 9 is. Ik had de 8 beste Social Media Plugins beloofd en dat is geen foutje. Zie daarvoor mijn toelichting hieronder.

Shareaholic is ook een populaire plugin. Je hebt deze plugin vaak gezien: hij is bekend van het pijltje met ‘Sharing is caring’.

De reden dat ik deze plugin heb opgenomen in de lijst, is omdat het een van de populairste Social Media Plugins is. De buttons zien er netjes uit, ook op mobiel.

shareholic-sharing-is-caring

Dat betekent echter niet dat ik Shareaholic aanraadt! Shareaholic doet bij ieder bezoek aan je pagina meer dan 50 verzoeken aan de servers van Shareaholic, wat je website een stuk trager maakt. Ook worden veel cookies geplaatst van diverse advertentieplatforms. Dit is dan ook het verdienmodel van het bedrijf achter Shareaholic.

Ook zie ik diverse 1-ster reviews van gebruikers die melden dat Shareaholic na verloop van tijd advertenties plaatst op je website. Je kunt dat uitzetten, maar die optie hebben ze goed verstopt.

Bekijk Shareaholic

Tot slot

Afgezien van Shareaholic, zijn alle plugins hierboven aanraders. Mijn persoonlijke favoriet is Monarch, op korte afstand gevolgd door Easy Social Share Buttons for WordPress. De gratis plugin Social Media Feather is een heel goede derde.

Heb ik jouw favoriete Social Media Plugin over het hoofd gezien? Of ben je het juist met me eens? Laat het me weten, want ik ben heel benieuwd!

Vond je dit artikel interessant? Zou je hem dan willen delen? Je kunt daarvoor de knoppen hieronder gebruiken. Die komen overigens van Monarch 🙂

 

Over de schrijver

Rick Heijster

Ik ben de vaste schrijver van Goed Bezig met WordPress en de eigenaar van RAM ICT Services en WordPress Super Service.  Ik heb jarenlange ervaring met WordPress. Heb je een vraag of WordPress-probleem? Neem dan zeker even contact met me op. Ik kan je ongetwijfeld helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *