Selecteer pagina

De 5 beste Page Builders voor WordPress

De 5 beste Page Builders voor WordPress
Advertentie

Zoek je een eenvoudige manier om een WordPress website te bouwen of aan te passen? Zonder dat je hoeft te leren hoe je moet programmeren?

Daar zijn Page Builders voor!

Page Builders zijn de laatste tijd ongelooflijk populair geworden. Waarschijnlijk heb je er wel eens over gehoord. Met een Page Builder kan iedereen een stijlvolle en professioneel uitziende website bouwen en aanpassen, zonder dat je kennis hoeft te hebben van programmeertalen.

In dit artikel laat ik je de, naar mijn mening, 5 beste Page Builders voor WordPress zien, met hun voor- en nadelen.

Update 21 maart 2017: Elementor Page Builder is de laatste tijd aan een flinke opmars bezig. Over deze page builder heb ik een uitgebreid artikel geschreven: Elementor Page Builder – Maakt het de hype waar?

Wat is een Page Builder?

Met Page Builders kun je, eenvoudig gezegd, je pagina opbouwen door rijen te maken, aan te geven hoeveel kolommen er moeten zijn en daarin blokken met inhoud op de juiste plek te slepen. Vervolgens kun je de bepalen hoe groot de onderdelen moeten zijn, welke kleur ze moeten zijn, welke lettertypes ze moeten gebruiken, etc. Op die manier bouw je je website, zonder dat je een regel code schrijft.

Page Builders zijn plugins en kun je onafhankelijk van je theme gebruiken.

De eerste Page Builder die echt voet aan de grond kreeg was Visual Composer. Tot op de dag van vandaag is deze plugin erg populair, maar er zijn op dit moment een aantal erg goede alternatieven.

Nadelen van Page Builders

Het gebruik van een Page Builder heeft ook nadelen. Om de website te tonen moet ook code ingeladen worden van de Page Builder, waardoor de website (mogelijk) langzamer inlaadt. Dit is iets wat je pas echt gaat merken als je veel bezoekers krijgt.

Ook moet je er rekening mee houden dat het niet altijd eenvoudig is om over te stappen naar een andere Page Builder, omdat de opbouw van je pagina vaak per plugin anders wordt opgeslagen.

De 5 beste Page Builders voor WordPress

Beaver Builder

Vanaf $ 99,- p/jaar. Lite-versie beschikbaar

Beaver Builder

Beaver Builder is op dit moment erg ‘hot’, en niet zonder reden. Beaver Builder werkt prettig.

Je kunt beginnen met een leeg blad, maar je krijgt ook meer dan 30 templates meegeleverd, die je vervolgens naar eigen wens kunt aanpassen.

Het bouwen van de pagina is erg intuïtief: Stap-voor-stap bouw je rijen met kolommen en tot slot modules.

Beaver Builder biedt ook een gratis versie aan met beperkte mogelijkheden in de officiële WordPress Plugin Directory. Hiermee Beaver Builder goed uitproberen. Misschien heb je zelfs wel genoeg aan deze gratis versie!

 • Gratis versie met beperkte mogelijkheden
 • Automatisch geschikt voor mobiele apparaten
 • Meer dan 30 meegeleverde templates
 • Ook geschikt voor WooCommerce
 • Uitgebreide documentatie
 • Veel verschillende modules beschikbaar
 • Met $ 99,- p/jaar is Beaver Builder aan de dure kant

Bekijk Beaver Builder Bekijk een Demo

Divi

Vanaf $ 69,- p/jaar

Divi Builder

De Divi Builder van Elegant Themes is onderdeel van een pakket. In dat pakket zitten naast Divi Builder ook 89 themes en diverse fijne plugins, zoals Monarch voor Social Media buttons (zie ook De 8 beste Social Media plugins voor WordPress).

Je kunt de Divi Builder plugin los gebruiken in elk gewenst thema. Je kunt dan via je dashboard de Divi Builder opstarten en je pagina gaan bouwen. Je kunt ook de theme van Divi gebruiken. Dan kun je de pagina direct ‘live’ aanpassen en zie je meteen het effect van je wijzigingen.

Divi biedt 46 verschillende modules die je tot in detail kunt aanpassen. Als je tevreden bent over een layout of gedeelte van layout, dan kun je deze opslaan, zodat je deze ook op andere pagina’s kunt gebruiken. Elegant Themes levert standaard meer dan 20 layouts mee. Deze kun je gebruiken als startpunt of als inspiratie.

 • Automatisch geschikt voor mobiele apparaten
 • Meer dan 20 meegeleverde layouts
 • Regelmatig nieuwe tips via de blog van Elegant Themes
 • Ook geschikt voor WooCommerce
 • Veel verschillende modules beschikbaar
 • Je krijgt ook beschikking tot andere goede themes en plugins
 • Als de Divi Builder los gebruikt, niet als onderdeel van de Divi Theme, kun je de pagina niet ‘live’ aanpassen

Bekijk Divi Bekijk een Demo

Page builder by Site Origin

Gratis

Page Builder by Siteorigin

Page Builder by SiteOrigin is een uitstekende plugin. De prijs: gratis! En er is geen catch. Het is niet zo dat je een beperkt product krijgt en dat je voor de echt interessante features de betaalde versie moet kopen. Page Builder is gewoon een compleet product, die niet veel onderdoet voor veel betaalde oplossingen.

Je krijgt standaard verschillende modules en bovendien hebben andere ontwikkelaars hebben extra modules ontwikkeld voor Page Builder.

 • Gratis!
 • Eenvoudig in gebruik
 • Veel beschikbare modules
 • Geschikt voor mobiele apparaten
 • Houdt je aanpassingen bij, zodat je eenvoudig terug kunt
 • Het ‘live’ aanpassen van je website werkt net iets minder fijn
 • Ondersteuning is niet zo goed als bij betaalde oplossingen

Bekijk Page Builder by Siteorigin

Visual Composer

$ 34,- (eenmalig)

Visual Composer

Visual Composer is de eerste Page Builder die daadwerkelijk voet aan de grond kreeg. Het is de bestverkochte plugin op CodeCanyon, waar je Visual Composer kunt kopen voor $ 34,-.

Visual Composer is eenvoudig aan te leren. Standaard krijg je meer dan 45 modules meegeleverd. Via uitbreidingen (van de ontwikkelaar van Visual Composer, maar ook van derden) kun je dit aantal uitbreiden.

Visual Composer wordt veel meegeleverd met premium themes. Het nadeel is dan wel dat updates van Visual Composer ook via de ontwikkelaar van de theme lopen, met als gevolg dat je soms achterloopt.

Mijn persoonlijke ervaring met Visual Composer is in essentie goed. Toch liep ik zo af en toe tegen onverwachte resultaten aan. Daarnaast heb ik het idee dat Visual Composer soms ook website flink vertraagd.

Ook kan het zijn dat de plugin na een update van WordPress niet meer goed werkt. Vaak volgt er dan wel snel een update, maar in de tussentijd heb je een website die niet goed werkt.

 • Gebruikersvriendelijk en eenvoudig aan te leren
 • Goede support
 • Veel beschikbare modules, ook via (betaalde) uitbreidingen
 • Geschikt voor mobiele apparaten
 • Soms onverwachte resultaten
 • Kan websites vertragen

Bekijk Page Builder by Siteorigin

Cornerstone

$ 39,- (eenmalig), $ 59,- (eenmalig, als onderdeel van Theme X)

 

X is momenteel een van de best verkochte themes op ThemeForest en dat is niet zonder reden. Het is ontwikkeld op basis van aanbevelingen van topmarketeers en SEO-experts.

De kracht van X zit in de Page Builder, genaamd Cornerstone. Cornerstone is sinds kort ook los verkrijgbaar.

Cornerstone biedt heel goede ‘live-editing’ mogelijkheden. Oftewel: je kunt de pagina aanpassen en je ziet meteen het resultaat. Voor de wat meer ervaren gebruikers, biedt Cornerstone uitgebreide mogelijkheden om je eigen CSS toe te voegen, waar je ook weer direct het resultaat van ziet.

 • Gebruikersvriendelijk
 • Veel beschikbare modules, ook via (betaalde) uitbreidingen
 • Extra shortcodes
 • Geschikt voor mobiele apparaten
 • Net wat minder functionaliteiten en templates dan bijvoorbeeld Divi en Beaver Builder

Bekijk Cornerstone

Tot slot

Naar mijn mening zijn Divi en Beaver Builder op dit moment de top op het gebied van Page Builders. Visual Composer is ook geen verkeerd product, maar misschien wel toe aan een flinke renovatie. Cornerstone is ook erg fijn om mee te werken, vooral door de goede mogelijkheden om live je pagina aan te passen.

Page Builder by SiteOrigin is heel goed product, zeker als je rekening houdt met de prijs: gratis!

Wat vind jij? Wat zijn jouw ervaringen? Ik hoor het graag!

 

Over de schrijver

Rick Heijster

Ik ben de vaste schrijver van Goed Bezig met WordPress en de eigenaar van RAM ICT Services en WordPress Super Service.  Ik heb jarenlange ervaring met WordPress. Heb je een vraag of WordPress-probleem? Neem dan zeker even contact met me op. Ik kan je ongetwijfeld helpen!

5 reacties

 1. Ying-fu li

  Cornerstone is al een half jaar beschikbaar als stand-alone plugin. Binnenkort zal ThemeCo een Header Builder uitbrengen, waarmee je dus ook de header volledig zelf kunt ontwerpen.

  Antwoord
  • Rick Heijster

   Oh, super! Dat wist ik niet. Ik heb het artikel meteen aangepast. Bedankt!

   Antwoord
 2. Siegfried Geryl

  Ook heel knap en vooral snel is Fusion Builder die standaard in het Avada thema steekt maar ook los te gebruiken is.

  Antwoord
 3. Alex

  Beaver Builder kost geen 99 euro per jaar, de Pro versie kost eenmalig 165 euro.

  Antwoord

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *